ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη η πόλη μας. Ποιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα για την Θεσσαλονίκη, από εμάς που γεννηθήκαμε και ζούμε στην αγκαλιά της;

Για αυτό, όταν τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού μας ανάθεσαν κάποια projects για την προώθηση της, ο ενθουσιασμός και το δημιουργικό μας άγχος χτύπησαν κόκκινο. Βασική προϋπόθεση ήταν να δουλέψουμε αξιοποιώντας το κεντρικό μήνυμα της πόλης «Many stories, one heart» δίνοντας του μια νέα διάσταση.

Η εξαιρετική συνεργασία με την ομάδα του Οργανισμού και την πρόεδρο κ. Βούλα Πατουλίδου, μας έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούμε δημιουργικά και με τη δουλειά μας να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Γιατί όπως πάντα τελικά, για ότι αγαπάς δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27/9, με στόχο την ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ημερομηνία αυτή αξιοποιείται από όλους τους τουριστικούς προορισμούς, για να προωθήσουν την εικόνα και να ενισχύσουν την τουριστική τους ταυτότητα. Την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού γιορτάζουμε τη χαρά του ταξιδιού, την γνωριμία με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, τις νέες εμπειρίες που αποκτά ο καθένας μέσα από το ταξίδι. Εμπειρίες για τον καθένα μοναδικές, αφού όλοι μας προσεγγίζουμε κάθε ταξίδι, κάθε προορισμό με τα δικά μας μάτια και χαρακτηριστικά, δημιουργώντας τη δική μας ιστορία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γεμάτη ιστορίες. Φιλόξενη, πολύχρωμη, πολυποίκιλη. Μια πόλη ανοιχτή, που σου δίνει τη δυνατότητα να την ανακαλύψεις, για να ζήσεις τη δική σου μοναδική ιστορία. Για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού δημιουργήσαμε μια καμπάνια πολυεπίπεδη στο web περιβάλλον, που υποστηρίχθηκε από radio campaign και απευθύνθηκε τόσο τους Θεσσαλονικείς όσο και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Η αποτελεσματικότητα της ήταν εντυπωσιακή και απολύτως μετρήσιμη αφού το κύριο βάρος της επικοινωνίας έγινε μέσω internet.


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη ήταν η ερώτηση που έπρεπε να απαντήσουμε, μόλις μας ανατέθηκε να δημιουργήσουμε μια print campaign για το National Geographic, που θα προωθούσε την γαστρονομία της πόλης. Καταλήξαμε ότι το φαγητό στη Θεσσαλονίκη μαγειρεύεται πρώτα για να ευχαριστήσει, να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν καλά, να ενισχύσει το καλό κλίμα της παρέας. Το φαγητό στη Θεσσαλονίκη είναι ιστορία, που συναντάς  παντού. Στα ωραία στέκια της, στα εστιατόρια, στα μεζεδάκια, στα κρασιά, στα καταπληκτικά γλυκά της. Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης έχει παράδοση, αγνές-ποιοτικές πρώτες ύλες και πολλές διαφορετικές συνταγές και το φαγητό είναι συνδεδεμένο με την ζωή, τη χαρά, την επαφή των ανθρώπων, το μεράκι, τον πολιτισμό και την ψυχή τους. Γιαυτό και η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το καλό φαγητό της. Γιατί είναι η πόλη του υπέροχου Ελληνικού φαγητού και της καλή παρέας. Είναι η πρωτεύουσα του καλού φαγητού στην Ελλάδα.

REWORKS FESTIVAL ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

 

Μια μοναδική μουσική γιορτή γίνεται αφορμή για επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες  από όλο τον κόσμο, νέες μουσικές τάσεις, ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Το Reworks έχει ταυτιστεί με την πρωτοπορία και καθιερώθηκε ως ένα φεστιβάλ που δημιουργεί τάσεις και τοποθετεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη,
σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό.
Ο Οργανισμός Τουρισμού, ως επίσημος χορηγός του festival μας ανέθεσε να δημιουργήσουμε μια καμπάνια υποδοχής τω επισκεπτών και να δώσουμε το δικό του μήνυμα.
Με κεντρικό Motto “share city vibe” και ένα τεράστιο ακουστικό να αγκαλιάζει την πόλη στο ρυθμό του festival η Θεσσαλονίκη μοιράστηκε τη μεγάλη αυτή γιορτή της μουσικής, φτιάχνοντας μια ακόμη μοναδική ιστορία.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RALLY ΔΕΘ

 

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τον Αυτοκινητιστικό
Όμιλο Θεσσαλονίκης το RALLY ΔΕΘ, αγώνας ο οποίος προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Στον αγώνα αυτό μαζί όλους τους  διαγωνιζόμενους τρέχαμε και εμείς μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης,
που ήταν χορηγός της διοργάνωσης. Η καταχώρηση στον οδηγό του αγώνα είχε χιούμορ και ακροατήριο τους Θεσσαλονικείς
μεταφέροντας την προσπάθεια και την δυναμική του Οργανισμού, που «τρέχει» για να προωθήσει και να αναπτύξει τουριστικά
την πόλη μας για αν είμαστε όλοι εμείς οι νικητές.